Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Vat39
Kerkstraat 39
6121 LB BORN

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 18.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Vat39 úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

La Rochelle, The Cradle Of Godet Cognac

La Rochelle, The Cradle Of Godet Cognac

Sinds 1730 is de van oorsprong Nederlandse familie Godet, te vinden in de Franse havenplaats La Rochelle. Hier hielden ze zich in eerste instantie bezig met de verkoop van wijn en vanuit daar kwamen ze steeds meer in de wereld van Cognac terecht. Tegenwoordig is Godet Gognac het verhaal van de 14e en 15e generatie, een vader en zijn drie zonen, welke de familietraditie voortzetten in La Rochelle.

Godet Cognac - Champagne - NB - uw topSlijter groot

De familie Godet hield zich in eerste instantie bezig met de verkoop van wijn en legde zich van daaruit meer en meer toe op de productie van cognac. Om de transportkosten van de wijnen toentertijd drastisch te verlagen, besloot men rondom La Rochelle, de wijnalcohol te scheiden van het water en alleen de wijnalcohol te verschepen naar Amsterdam. Water had men in Holland immers genoeg! La Rochelle werd daarmee het epicentrum van de Cognac-industrie, de firma Godet is inmiddels het enige cognachuis die ook daadwerkelijk nog in La Rochelle gevestigd is.

Jean Edouard Godet, master blender, zorgt bij het creëren van de cognac voor een perfecte balans tussen de aroma’s van het hout en het fruitige karakter van de cognac. Het resultaat zijn Cognacs met een bloemige neus, een fruitige smaak en een goed gebalanceerde afdronk.

Probeer de Godet Gognac VS Classique, Godet Cognac VSOP Original en de Godet XO Fine Champagne uit!